Ryhmät

Pikkuteatterilla on kolme eri ikäisille suunnattua harjoitusryhmää (7-13, 13-15 ja 16-vuotiaasta ylöspäin). Nuorimpien ryhmä ja keskiryhmä esittävät näytelmää tavallisesti kesä-heinäkuussa. Nuortenryhmän esitysaika ja esitysmuodot vaihtelevat.

Teatterin harjoituskausi käynnistyy aina syyskuussa. Syksyllä harjoittelu keskittyy teatteri-ilmaisuun ja vuorovaikutustaitoihin. Kesän näytelmien roolit jaetaan vuodenvaihteen tuntumassa, ja alkuvuodesta alkaa varsinainen näytelmän harjoitteleminen.

Harjoitukset ovat kerran viikossa, noin kaksi tuntia kerrallaan. Kesänäytelmien harjoitukset siirtyvät keväällä Kangasalan kesäteatteriin. Huomaathan, että ennen varsinaista esitystä viimeistelyharjoituksia saattaa olla jopa viisi kertaa viikossa, useammankin viikon ajan. Koulujen kesäloma-aikana harjoituksia on myös päivisin.

Teatteriesityksen viimeisteleminen vaatii kaikkien näyttelijöiden paikallaoloa. Teatteri vaatii siis huomattavaa sitoutumista, mutta antaa harrastajalleen hurjasti eväitä elämään ja usein paljon uusia kavereita. Harrastajateatteri toimii talkoovoimin, joten nuorempien harrastajien vanhempien sekä vanhimpien nuorten ryhmän jäsenten odotetaan osallistuvan erilaisiin talkootehtäviin itselle sopivalla tavalla kauden aikana tai näytöksissä (mm. buffet, lipunmyynti, lavasteet, liikenteenohjaus…).

Viime aikoina etenkin Pikkuteatterin kahteen nuorempien ryhmään on muodostunut myös jonoa. Jos olet todella kiinnostunut mukaan pääsemisestä, niin älä kuitenkaan epäröi. Jonoonkin kannattaa ilmoittautua, ja olemme yhteydessä, kun tilaa vapautuu.